Váš košík je momentálne prázdny!
Caffé Ramenzoni
1957 – Dnes
V roku 1957 objavil starý otec Ramenzoni svoju lásku ku káve a tak sa rozhodol založiť pražiareň Caffé Ramenzoni v Parme. Caffé Ramenzoni je dodnes rodinnou značkou v súčastnosti vedenou už tretiou generáciou rodiny Ramenzoni.
Dnes sa produkty z našej pražiarne predávajú v mnohých krajinách po celom svete ale garantujeme:
kávu stále pražíme s rovnakou láskou ako v roku 1957.
Aká je káva z pražiarne Ramenzoni?
✓ Intenzívna aróma
Typické praženie Caffè Ramenzoni je stredne tmavé, aby umožnilo našim zmesiam dosiahnuť intenzitnú arómu.
✓ Plná chuť
Dôležité a zamatové telo kávy spolu s príjemnou aromatickou bohatosťou Caffè Ramenzoni pochádza zo starostlivo vybranej zmesi.
✓ Sladkosť
V hre rovnováhy typickej pre praženie Caffé Ramenzoni umocňujeme prirodzenú sladkosť kávy, typickú pre neagresívne praženie.
✓ Vôňa
Intenzívna a jemná vôňa, príjemne citrusové tóny a náznaky čerstvého ovocia sú typické pre produkty radu Caffè Ramenzoni.
✓ Farba
Caffé Ramenzoni praží svoju kávu tak že kladie dôraz i na vizuálny zážitok z nápoja.
✓ Správny stupeň kyslosti
Kyslosť je normálna charakteristika káv druhu arabika, najmä tých, ktoré sa pestujú vo vysokých nadmorských výškach.
Na čom si v pražiarni zakladáme ?

✓ Selekcia a kultivácia
Kvalita kávy Ramenzoni začína už pri pestovaní, pričom sa vyberajú len tie najlepšie odrody a najpestovanejšie plantáže. Naše zmesi pochádzajú z plantáži v Kostarike, Brazílii, Hondurasu či Etiópie.
✓ Spracovanie a doprava
V našom výrobnom reťazci máme najvyššie štandardy kvality, od spracovania kávových zŕn na plantážach až po dopravu k našim zákazníkom. Preto dbáme na správny spôsob prepravy a skladovania.
✓ Miešanie
Vďaka našim odborným znalostiam v oblasti miešania, vysokej kvalite použitých zŕn a dlhoročným skúsenostiam v oblasti praženia a miešania kávy je konečným produktom ikonická talianska káva. Káva, ktorá Vás na chvíľku prenesie do úzkych uličiek talianskych miest.
✓ Praženie
Dlhoročné skúsenosti a znalosti odovzdávané z otca na syna, zlepšujú základné kroky praženia, ktoré umožňujú zrnám uvoľniť všetky arómy. Zmes SUPERBAR je profilovou zmesou na ktorej dokonalosti v Caffé Ramenzoni pracujeme už viac ako 20 rokov.