fbpx



Caffé Ramenzoni
1957 – Dnes

V roku 1957 objavil starý otec Ramenzoni svoju lásku ku káve a tak sa rozhodol založiť pražiareň Caffé Ramenzoni v Parme. Caffé Ramenzoni je dodnes rodinnou značkou v súčastnosti vedenou už tretiou generáciou rodiny Ramenzoni.

Dnes sa produkty z našej pražiarne predávajú v mnohých krajinách po celom svete ale garantujeme:

kávu stále pražíme s rovnakou láskou ako v roku 1957.


Aká je káva z pražiarne Ramenzoni?

Intenzívna aróma

Typické praženie Caffè Ramenzoni je stredne tmavé, aby umožnilo našim zmesiam dosiahnuť intenzitnú arómu.

Plná chuť

Dôležité a zamatové telo kávy spolu s príjemnou aromatickou bohatosťou Caffè Ramenzoni pochádza zo starostlivo vybranej zmesi.

Sladkosť

V hre rovnováhy typickej pre praženie Caffé Ramenzoni umocňujeme prirodzenú sladkosť kávy, typickú pre neagresívne praženie.

Vôňa

Intenzívna a jemná vôňa, príjemne citrusové tóny a náznaky čerstvého ovocia sú typické pre produkty radu Caffè Ramenzoni.

Farba

Caffé Ramenzoni praží svoju kávu tak že kladie dôraz i na vizuálny zážitok z nápoja.

Správny stupeň kyslosti

Kyslosť je normálna charakteristika káv druhu arabika, najmä tých, ktoré sa pestujú vo vysokých nadmorských výškach.

Na čom si v pražiarni zakladáme ?

✓ Selekcia a kultivácia

Kvalita kávy Ramenzoni začína už pri pestovaní, pričom sa vyberajú len tie najlepšie odrody a najpestovanejšie plantáže. Naše zmesi pochádzajú z plantáži v Kostarike, Brazílii, Hondurasu či Etiópie.

Spracovanie a doprava

V našom výrobnom reťazci máme najvyššie štandardy kvality, od spracovania kávových zŕn na plantážach až po dopravu k našim zákazníkom. Preto dbáme na správny spôsob prepravy a skladovania. 

Miešanie

Vďaka našim odborným znalostiam v oblasti miešania, vysokej kvalite použitých zŕn a dlhoročným skúsenostiam v oblasti praženia a miešania kávy je konečným produktom ikonická talianska káva. Káva, ktorá Vás na chvíľku prenesie do úzkych uličiek talianskych miest.

Praženie

Dlhoročné skúsenosti a znalosti odovzdávané z otca na syna, zlepšujú základné kroky praženia, ktoré umožňujú zrnám uvoľniť všetky arómy. Zmes SUPERBAR je profilovou zmesou na ktorej dokonalosti v Caffé Ramenzoni pracujeme už viac ako 20 rokov.

Powered by Woo